Logo Midden Nedeland Makelaars

Aankoopdeskundigheid

Bij het aankopen van onroerend goed komt veel kijken. Gedurende het gehele traject van de aankoop van agrarisch vastgoed of landelijk vastgoed begeleiden de deskundige en ervaren makelaars van Midden Nederland Makelaars u graag. Denk aan taxatie en onderhandelen, maar ook aan de afwikkeling van de aankoop.

Agrarisch makelaar bij aankoop agrarisch of landelijk vastgoed

De agrarisch makelaars van Midden Nederland Makelaars begeleiden u bij de aankoop van agrarisch vastgoed en landelijk vastgoed, ook wel landelijk wonen of woonboerderijen  genoemd. Onze makelaars kennen de regionale markt en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetgeving en regelgeving. Een overzicht van een aantal taken van Midden Nederland als aankoopmakelaar vindt u op deze pagina.

Vooronderzoek naar agrarisch vastgoed of woonboerderij

De agrarisch makelaar verricht vooronderzoek naar het agrarisch vastgoed of bijvoorbeeld de woonboerderij van uw interesse. Denk aan kadastrale recherche, opvragen eigendomsbewijs met betrekking tot uitzoeken van aanwezigheid van zakelijke rechten, bestemmingsplan met voorschriften opvragen, eventuele vergunningen natrekken, informatie bodemloket opvragen en toekomstige ontwikkelingen nagaan (structuurvisie).

Taxatie van het vastgoed

Het bepalen van de marktwaarde is een belangrijke taak van de makelaar van Midden Nederland Makelaars. De makelaar beoordeelt het pand op bouwkundige staat, materiaalgebruik, terreinindeling, ligging, zichtbare aanwezigheid van eventuele asbesthoudende materialen, olietanks, aansluitingen nutsvoorzieningen en courantheid. Bij het vaststellen van de marktwaarde worden een minimale en maximale waarde aangehouden.

Onderhandelingsfase bij agrarisch vastgoed en landelijk wonen

De deskundige agrarisch makelaar van Midden Nederland Makelaars bespreekt met u het uit te brengen openingsbod en de daarbij behorende voorwaarden. Eventuele vervolgbiedingen worden in overleg met u ook voor u gedaan.

Afwikkeling van de aankoop van agrarisch of landelijk vastgoed

De afwikkeling bestaat uit het beoordelen van de koopakte, de screening van de akte van levering en de afrekening van de notaris. Daarnaast hoort hier de opname voor de levering van het object bij en aanwezigheid bij het transport.

U kunt de diensten van Midden Nederland Makelaars ook modulair afnemen.

Kom in contact met Midden Nederland Makelaars

Bij het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aangesloten en gecertificeerd bij: