Logo Midden Nedeland Makelaars

Taxatie

Voor een goede waardebepaling gaat u naar de meest ervaren makelaar voor het buitengebied. Midden Nederland Makelaars is al ruim vijftig jaar actief en doet jaarlijks tientallen taxaties van agrarisch vastgoed en van landelijk vastgoed. Omdat geen twee agrarische panden of agrarische stukken grond hetzelfde zijn, inventariseert onze makelaar en rentmeester het agrarisch onroerend goed op locatie. Vervolgens worden de verschillende vergunningen en bestemmingsplannen erbij gezocht.

Waardebepaling boerenbedrijf en taxatie planschade

Steeds meer boeren stoppen met hun boerenbedrijf bij gebrek aan een bedrijfsopvolger. Op dat moment komt de taxateur van Midden Nederland Makelaars langs voor een taxatie van het boerenbedrijf. Niet alleen de boerderij, maar ook de schuren en de agrarische grond worden getaxeerd. Naast een taxatie voor het boerenbedrijf maakt de makelaar ook een taxatie voor in het geval van planschade. 

Planschade agrarisch bedrijf bij wijziging bestemmingsplan

Mocht de overheid het bestemmingsplan wijzigen, dan kan dat nadelige gevolgen hebben voor u. Zo is het mogelijk dat u te maken krijgt met een waardevermindering van uw onroerend goed of dat er sprake is van inkomstenderving. Daarnaast zijn uitzichtverlies, het aantasten van de privacy, een verslechtering van milieuomstandigheden en een toename van geluidsoverlast reële risico’s bij een wijziging van het bestemmingsplan.

Verschillende doeleinden taxatie

Een taxatie van (agrarisch) onroerend goed kan voor verschillende doeleinden worden gedaan. De agrarisch makelaar taxeert voor onder meer de inbreng of beëindiging van een maatschap of andere vennootschapsvorm, bedrijfsovername, staking van een bedrijf, erfbelasting, schenkingen, financiering, planschade, onteigening en (erf)pachtzaken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van doeleinden voor een taxatie. Wilt u meer weten over het taxeren van agrarisch onroerend goed en landelijk vastgoed? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de deskundige agrarisch makelaars van Midden Nederland Makelaars.

Kom in contact met Midden Nederland Makelaars

Bij het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aangesloten en gecertificeerd bij: