Logo Midden Nedeland Makelaars

Hypotheek oversluiten zonder boete door verhuizen

De hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Helaas zit u nog tien jaar vast aan uw hypotheek. De boeterente die u nu moet betalen staat niet in verhouding tot het voordeel dat u haalt uit het oversluiten van de hypotheek. Hebt u er wel eens aan gedacht om te verhuizen?

Hypotheek oversluiten zonder boete? Ga verhuizen

Het klinkt misschien een beetje gek. Verhuizen omdat u een andere hypotheek met een lagere hypotheekrente wilt, maar het kan een goede optie zijn. Het gras bij de buren is niet alleen groener, de hypotheek is waarschijnlijk ook echt een stuk lager. Mits u ook echt in dat huis gaat wonen.

Boeterente hypotheek geldt niet bij verhuizen

Bij het vervroegd aflossen van uw hypotheek legt een geldverstrekker in de regel een boeterente op. De geldverstrekker loopt immers geld mis, doordat u eerder aflost. Gaat u echter verhuizen, dan geldt deze boeterente niet. Van het geld dat u voor de verkoop van uw woning krijgt, lost u uw hypotheek af en kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten voor de nieuwe woning.

Kosten bij verhuizing

Het is goed om alle opties af te wegen voor u tot een besluit komt, want verhuizen is ook niet goedkoop. De kosten van de verhuizing zelf, notariskosten en overdrachtsbelasting. Denk ook aan eventuele verbouwingskosten van de nieuwe woning. Het zijn kosten die erbij horen, maar die u snel vergeet in de begroting bij de keuze tussen wel of niet verhuizen.

Overwaarde gebruiken voor nieuwe hypotheek

Houd er ook rekening mee dat uw huis nu wellicht meer opbrengt dan jaren geleden, maar het huis dat u misschien voor ogen hebt is ook in prijs gestegen. De overwaarde steekt u daarom vaak direct in de nieuwe hypotheek en kunt u niet gebruiken voor het financieren van de ‘overige’ kosten.

De hypotheekadviseur maakt een objectieve rekensom

Verhuizen ligt niet voor de hand als u graag wilt overstappen naar een nieuwe hypotheek met een lagere rente. Het is echter wel een optie om in overweging te nemen. Helemaal als u al plannen had om te verhuizen, dan kan dat een extra motivatie zijn. Loopt uw rentevaste periode bijna af, dan is het vaak niet de moeite waard om alleen om die reden te verhuizen. De onafhankelijke hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken maakt daarom graag een objectieve rekensom voor u. Daarbij worden alle kosten bij een eventuele verhuizing meegenomen en weet u wat financieel de beste keuze is. Zo kunt u zich geheel richten op uw woonwensen en -behoeften voor een besluit dat goed voelt.

Kom in contact met Midden Nederland Hypotheken

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij het versturen gaat u akkoord met de privacy-voorwaarden.

Aangesloten en gecertificeerd bij: