Ervaren hypotheekadviseurs voor onafhankelijk advies

Of u nu op het punt staat een huis te kopen, te verbouwen of uw hypotheek te verlengen, bij Midden Nederland Hypotheken bent u aan het juiste adres. De hypotheekadviseur maakt een uitgebreide inventarisatie van uw persoonlijke situatie, wensen en omstandigheden. Ook kijkt de hypotheekadviseur naar de risico’s bij het aangaan van een hypotheek.

Ervaren hypotheekadviseur voor onafhankelijk advies

Als onafhankelijk hypotheekadviseur heeft Midden Nederland Hypotheken inzicht in de voorwaarden en rentetarieven van bijna alle aanbieders. Dat maakt het voor u een stuk eenvoudiger om de meest passende hypotheek te kiezen. De hypotheekadviseurs van Midden Nederland Hypotheken werken vanuit zes vestigingen. Door onze samenwerking met de makelaardij weet u snel of u uw droomhuis kunt kopen. U vindt de kantoren van Midden Nederland Hypotheken in Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk.

Deskundig hypotheekadviseur

Iedere hypotheekadviseur bij Midden Nederland Hypotheken is aangesloten bij de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) of bij de Federatie Financiële Planning (FFP). De hypotheekadviseur is gekwalificeerd met de juiste diploma’s en voldoet aan de praktijkvoorwaarden. Midden Nederland Hypotheken staat als bemiddelaar geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) onder vergunningsnummer 12016471.

Hieronder een aantal vragen die onze adviseurs regelmatig krijgen, met antwoorden daarop.

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een huis?

Stel: u wilt een bestaande woning kopen. U krijgt dan te maken met de verkoper, de geldverstrekker en de notaris. U kunt ervoor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar behartigt uw belangen bij de aankoop van de woning.

Hoe weet ik of ik het huis kan betalen?

Voordat u de onderhandelingen met de verkoper start, is het raadzaam eerst na te gaan wat uw financiële mogelijkheden zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Hiervoor schakelt u de hypotheekadviseur in. Midden Nederland Hypotheken geeft u vooraf een duidelijk beeld van uw budget, de verwachte lasten en alle bijkomende kosten om rekening mee te houden.

Wat betekent kosten koper (k.k.)?

Achter de vraagprijs van een bestaande woning ziet u de afkorting k.k. staan. Deze staat voor kosten koper. Dat wil zeggen dat alle kosten rond de koop voor rekening van de koper zijn. Zo bent u bijvoorbeeld 2% overdrachtsbelasting verschuldigd en moet u de notaris betalen.

Wat staat er in een voorlopig koopcontract?

Als u met de verkoper overeenstemming hebt bereikt over de prijs van de woning, wordt er een voorlopig koopcontract opgesteld. In het voorlopig koopcontract staat onder meer de overeengekomen prijs, de datum van overdracht, de roerende zaken die u overneemt en de eventuele ontbindende voorwaarden. De term ‘voorlopig’ suggereert dat het contract vrijblijvend is, maar dat is niet juist. Als u uw handtekening zet onder het voorlopige koopcontract en de wettelijke bedenktijd van drie werkdagen is voorbij, dan is de koop definitief.

Welke ontbindende voorwaarden worden vaak opgenomen?

In een koopovereenkomst worden vaak ontbindende voorwaarden opgenomen. Als u een beroep kunt doen op een ontbindende voorwaarde, kunt u binnen een vooraf bepaalde termijn zonder boete afzien van de koop. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

  • Voorbehoud financiering. Deze ontbindende voorwaarde wordt opgenomen voor als u de hypotheek niet rond krijgt.
  • Voorbehoud Nationale Hypotheek Garantie. Deze voorwaarde is bedoeld voor als u mogelijk geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgt.
  • Voorbehoud woonvergunning. Deze voorwaarde is relevant als de mogelijkheid bestaat dat u geen woonvergunning krijgt van de gemeente.

Wat is een waarborgsom of bankgarantie?

De verkoper van het huis dat u koopt vraagt vaak om een waarborgsom of bankgarantie. Daarmee beschermt de verkoper zich tegen mogelijke financiële gevolgen, als u bijvoorbeeld op het laatste moment van de koop afziet. Meestal is een waarborgsom 10% van de koopsom.

U kunt de waarborgsom zelf bij de notaris storten of u kunt uw geldverstrekker voor de waarborgsom garant laten staan. Dat heet bankgarantie. Stort u zelf de waarborgsom, dan krijgt u deze terug zodra de koop helemaal rond is. Kiest u voor bankgarantie, dan bent u de geldverstrekker een vergoeding verschuldigd.