Logo Midden Nedeland Makelaars

Einde rentevaste periode van de hypotheek

Vlak voor het einde van een rentevaste periode krijgt u bericht van de geldverstrekker met een voorstel voor een nieuwe hypotheekrente en een nieuwe periode. Verleng niet zomaar, maar ga eerst in gesprek met een hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken. Het is soms voordeliger om te kiezen voor een andere geldverstrekker of voor een andere rentevaste periode.

Nieuwe rentevaste periode hypotheek

Bij het kiezen van een nieuwe rentevaste periode spelen er meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente. De rente is maximaal 30 jaar aftrekbaar. Het is doorgaans aan te bevelen om de looptijd van uw hypotheek en dus ook van uw rentevaste periode af te stemmen op de termijn van uw fiscale aftrek. Ook bekijkt u de verschillende hypotheekrentes die horen bij de verschillende rentevaste periodes. Hoe langer de rente wordt vastgezet, hoe hoger de hypotheekrente. Een langere rentevaste periode is dus duurder dan een kortere rentevaste periode, maar biedt meer zekerheid over de woonlast. De onafhankelijke hypotheekadviseur van Midden Nederland hypotheken kent de voor- en nadelen en adviseert u graag.

Hypotheek oversluiten einde rentevaste periode

Het kan aantrekkelijk zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Bijvoorbeeld omdat u bij een andere geldverstrekker betere voorwaarden en/of een lagere rente kunt krijgen. Of oversluiten van uw huidige hypotheek zinvol is, hangt van vele factoren af. De hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken brengt voor u de voor- en nadelen in kaart. De onafhankelijke hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken geeft u vooraf een duidelijk beeld van de oversluitkosten en wat oversluiten voor uw maandlast betekent.

 

Kom in contact met Midden Nederland Hypotheken

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij het versturen gaat u akkoord met de privacy-voorwaarden.

Aangesloten en gecertificeerd bij: