Logo Midden Nedeland Makelaars

Nieuwbouwwijk Bloemendal in Barneveld

Meer dan duizend belangstellenden hebben zich bij de gemeente Barneveld gemeld voor informatie over nieuwbouwwijk Bloemendal. Deze eerste fase van de wijk Bloemendal wordt gebouwd ter hoogte van de Nijkerkerweg, ten noorden van de Thorbeckelaan. Het bestemmingsplan van Bloemendal I is na de zomer gereed, de nieuwbouw zal volgend jaar starten.

Bestemmingsplan Bloemendal I ten noorden van Barneveld

Na de zomervakantie wordt het ontwerp van het bestemmingsplan van Bloemendal I gepresenteerd. Het gaat dan om de opzet van de eerste fase van Bloemendal en een overzicht van de soorten woningen die in die eerste fase van Bloemendal worden gerealiseerd. Vanwege de grote belangstelling voor Bloemendal organiseert de gemeente Barneveld een inloopbijeenkomst over Bloemendal.

Verdeling in de deelwijk Bloemendal I

In Bloemendal I, ook wel Bloemenvelden genoemd, komen in totaal 414 nieuwbouwwoningen. De prijzen van deze huizen in Bloemendal zijn nog niet bekendgemaakt. Wat wel bekend is, is de verdeling. Er komen 126 sociale huurwoningen, 17 sociale koopwoningen, 131 middeldure woningen en 140 dure woningen. De woningen zijn verdeeld in diverse vormen, zoals grondgebonden woningen, gestapelde woningbouw, rijwoningen, appartementen, tweekappers en vrijstaande woningen. De huizen worden gebouwd in 5 woonerven.

In Bloemendal I is ook ruimte voor 22 semipermanente huizen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. Die huizen staan nu nog op het grasveld tussen de Lijsterhof en de Churchillstraat. Ook komt er een vestiging van zorgcentrum Neboplus in Bloemendal I. In het hart van de eerste deelwijk van Bloemendal is een grote speelplaats gepland. Aan de westkant komt een brede groenzone, met waterberging en een wandelpad.

Een huis kopen in Bloemendal I: schrijf u nu in!

Informatie over de woningen zelf is later in het jaar beschikbaar, volgens de gemeente Barneveld. Na de zomervakantie starten de projectontwikkelaars en architecten met het ontwerpen van de huizen in Bloemendal I. Wanneer u zich kunt inschrijven om een huis te kopen in Bloemendal I, maakt de gemeente Barneveld later bekend. Het voornemen is om in april 2020 te starten met de bouw van Bloemendal I. Inschrijven voor de MNM Zoekservice is aan te raden, omdat u zo als eerste op de hoogte bent van het aanbod. Maak een zoekprofiel aan in de MNM Zoekservice en/of in de MNM App en Midden Nederland Makelaars laat het u weten als er woningen worden gebouwd die aan uw criteria voldoen.

Kom in contact met Midden Nederland Makelaars

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij het versturen gaat u akkoord met de privacy-voorwaarden.

Aangesloten en gecertificeerd bij: