Logo Midden Nedeland Makelaars

Uw huis laten taxeren door Midden Nederland Makelaars

Uw huis laten taxeren. Er zijn verschillende momenten waarop u ervoor kunt kiezen om een taxatie te laten doen. Bijvoorbeeld als u denkt aan verhogen of oversluiten van uw hypotheek, maar ook de verkoop van uw woning is een goede reden voor een taxatie. Hoe gaat uw huis laten taxeren eigenlijk in z’n werk?

Uw huis laten taxeren

Laat u uw huis taxeren om een hypotheek aan te vragen? Dan bent u zelfs verplicht de taxatie te laten uitvoeren door een taxateur die voldoet aan specifieke eisen. Daarnaast moet de kwaliteit van het taxatierapport zijn beoordeeld door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) of een ander erkend validatie-instituut. Niet iedereen mag zich zomaar taxateur noemen. Een erkend taxateur moet geregistreerd staan bij taxatieregister NRVT. De registratie is persoonsgebonden. De registratie zegt dus iets over de vakbekwaamheid en deskundigheid van individuele taxateurs die uw huis taxeren.

Taxatierapport binnen vijf werkdagen

De gecertificeerde makelaar-taxateurs van Midden Nederland Makelaars gaan bij het taxeren van uw huis grondig te werk. Behalve een bezoek aan uw huis vindt aanvullend achtergrondonderzoek plaats. Zodra de taxateur uw huis of appartement heeft bezocht om het te taxeren, wordt een taxatierapport opgesteld. Dit rapport vertelt uiteraard de geschatte waarde van uw huis, voor u wellicht de meest interessante informatie. Daarnaast beschrijft het taxatierapport een aantal andere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het onderhoud van het huis, de oppervlakte en de functionele indeling. Maar ook de constructie van de gebruikte materialen en de mate van isolatie en energiezuinigheid worden behandeld. De taxateur kijkt vervolgens naar de ligging van het huis en de omgeving, het bestemmingsplan en de marktsituatie. Al deze factoren zijn bij het taxeren van uw huis van belang voor de uiteindelijke waardebepaling. Binnen vijf werkdagen na het bezoek voor het taxeren van uw huis ontvangt u het digitale taxatierapport. Het laten taxeren van uw huis is zo heel eenvoudig in de regio Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk.

Kosten verbonden aan het laten taxeren van uw huis

De kosten voor het laten taxeren van uw huis zijn voor eigen rekening en verschillen per taxateur. Er zijn taxateurs die een vast bedrag per taxatie rekenen, ongeacht het getaxeerde bedrag. Er zijn ook taxateurs die een percentage van het getaxeerde bedrag rekenen. Dit verschil in werkwijze betekent dat u niet bij iedere taxateur de kosten al weet voordat u uw huis laat taxeren. Bij Midden Nederland Makelaars wel. Door onze transparante werkwijze, weet u waar u aan toe bent. De kosten voor het taxatierapport bestaan standaard uit:

  • het tarief van de taxateur
  • kadasterkosten
  • gemeentelijke leges
  • validatie van het rapport (indien nodig)
  • btw van 21% op het totaalbedrag

Voorwaarden voor het laten taxeren van uw huis

U kunt uw huis dus om meerdere redenen laten taxeren. Wilt u uw huis verkopen, dan is uw huis laten taxeren een mooie manier om de richtlijn voor de verkoopprijs te bepalen. In dat geval hoeft het taxatierapport niet gevalideerd te worden. Hebt u het rapport nodig voor uw hypotheek, dan is validatie noodzakelijk.

Voor het verkrijgen van een hypotheek bent u vaak verplicht om een taxatierapport in te leveren bij uw hypotheekverstrekker. Dit taxatierapport moet opgemaakt zijn door een erkend taxateur. De makelaar die u begeleidt mag echter niet voor u optreden als taxateur, ook al staat deze makelaar geregistreerd als erkend taxateur. U dient uw huis te laten taxeren door een onafhankelijke taxateur. De makelaar van MNM wordt door onder andere banken vaak benaderd om taxaties uit te voeren in de regio Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk. Midden Nederland Makelaars zorgt ervoor dat u bij het laten taxeren van uw huis aan alle regels voldoet.

Kom in contact met Midden Nederland Makelaars

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij nemen graag contact met u op.

Zodat wij u kunnen vertellen hoe we uw huis in de verkoop zetten.
Bij het aanmelden gaat u akkoord met de privacy-voorwaarden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aangesloten en gecertificeerd bij: