Logo Midden Nedeland Makelaars

Een nauwkeurige taxatie van uw bedrijfspand

Wilt u een bedrijfspand laten taxeren? Midden Nederland Bedrijfsmakelaars is gespecialiseerd in taxatie van bedrijfspanden. Dat doen we voor ondernemers, financierders, banken en beleggers. Onze taxateurs zijn NRVT en TMI-gecertificeerd en staan op de shortlist van banken als Rabobank, ABN AMRO en ING. Voor special valuation van commercieel en exploitatiegebonden vastgoed met een hogere marktwaarde beschikt ons kantoor over een RICS-accreditatie.

Hoe werkt de taxatie van een bedrijfspand?

De taxatie van een bedrijfspand, winkel of kantoor start met een bezichtiging. Zijn er geen correcte tekeningen of afmetingen beschikbaar? Dan verricht de bedrijfsmakelaar en taxateur zelf een nauwkeurige inmeting. Bij de taxatie van een bedrijfspand door de bedrijfsmakelaar hoort ook onderzoek naar bestemmingsplannen en juridische documenten. En de bedrijfsmakelaar vergelijkt uw pand met andere panden. Onze marktkennis en toegang tot NVM-databanken en overige vastgoeddata zijn daarbij zeer waardevol om een taxatie goed te kunnen onderbouwen. Alle taxatierapporten van Midden Nederland Bedrijfsmakelaars worden beoordeeld door een tweede makelaar volgens het vierogenprincipe. Dat geeft u een extra garantie dat uw bedrijfspand zorgvuldig is getaxeerd. MNM voldoet voor taxaties aan alle eisen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Complete taxatie met onderzoek naar vergunningen en aktes

Naast inmeting wordt er onderzoek gedaan naar vergunningen. Denk hierbij aan een  milieuvergunning en een omgevingsvergunning. De inhoud van deze vergunningen kan van belang zijn voor de taxatie. Daarnaast worden de kadastrale tekeningen en de eigendomsakte gecontroleerd. Dit blijkt nuttig, omdat de bedrijfsmakelaar van MNM al in diverse gevallen afwijkingen in de kadastrale gegevens is tegengekomen. Mochten er zichtbare bouwkundige gebreken zijn, dan meldt de bedrijfsmakelaar dit uiteraard aan u, met een advies om of hoe deze gebreken op te lossen.

Samenstelling van het taxatierapport

Taxeren kan voor verschillende doeleinden worden gedaan. Hebt u een herbouwwaarde, marktwaarde, huurwaarde, opiniewaarde of beleggingswaarde nodig? Gelukkig hebt u geen omkijken naar deze vragen: de taxateurs van Midden Nederland Bedrijfsmakelaars hebben hierover vaak rechtstreeks contact met uw accountant of bank, of met de rijkstaxateur van de Belastingdienst. Zo ontvangt u de juiste fiscale waardering van uw bedrijfspand. Dat versnelt en versoepelt uw financieringsaanvraag.

  • Onze partner
  • Onze partner
  • Onze partner
  • Onze partner

Vraag een taxatie aan

Een taxatie door een bedrijfsmakelaar van Midden Nederland Makelaars is erkend door alle banken en accountantskantoren. Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen één werkdag gratis en vrijblijvend een offerte voor de taxatie van uw bedrijfsobject.

Onderstaande geldverstrekkers bevelen MNM aan voor bedrijfstaxaties

  • Onze partner
  • Onze partner
  • Onze partner

Aangesloten en gecertificeerd bij: